הגוואקמולי שלי

גוואקמולי

לא תכננתי להעלות לכאן מתכון לגוואקמולי, בעיקר שזה דבר נורא פשוט להכין ובתחושה שלי לא צריך מתכון מסודר, אבל אחרי שהעליתי טיקטוק של הגוואקמולי המנצח שלי קיבלתי כמה נדנודים (אהם אהם) להעלות את המתכון על הכתב, אז הנה אנחנו כאן.

אני די בטוחה שהגוואק הזה לא היה עובר אף מקסיקני אמיתי, אבל בשבילי הגרסה הזאת עובדת לי בול. לא משהו שלא ראיתם אף פעם – אבוקדו, בצל, עגבניות קצוצות, לימון – אבל השדרוג המשמעותי שלי פה הוא גבינה מגוררת. פרמזן או גרנה פדנו שאני מחזיקה תמיד במקפיא (הסוג המגורר לא קופא ולא מתקלקל מהר בצורה הזאת, במקרה ששכחתם להשתמש בו), והגרנה היא תחליף זול וטעים למקרים שלא בא לי לבזבז את גוש הפרמזן מאיטליה שעטוף לי בקפידה במקרר.

>> בואו לראות עוד מתכונים בסטורי

כמה מילים על זני האבוקדו לפני שנמשיך עם המתכון. עם בוא הסתיו גם האבוקדו חזר לחיינו והשמחה רבה. אבל בכל שנה אני מחכה עם השמחה עד שמגיעים הזנים היותר "רציניים". הזן הראשון שמפציע על המדף הוא "גליל" שכשמו הוא גלילי, ארוך, מיימי ודי מבאס. ברגע שזן האטינגר (גוף עגול עם צוואר ובעל קליפה דקה) מגיע לירקנים מבחינתי אפשר להתחיל את העונה, שמגיעה לשיאה עם אבוקדו מזן האס (קטן וגבשושי, כמו ביצה של דרקון) שהוא הטופ של האבוקדו מבחינתי (ומבחינת רוב העולם). הזנים הטובים כבר מחכים לכם על המדפים, אז למה אתם מחכים?

וכמו ברוב המתכונים שלי – קחו את הכמויות פה בערבון מוגבל ושימו יותר או פחות לפי הטעם האישי שלכם.

>> לא רוצים לפספס אף מתכון? הירשמו לעדכונים במייל

גוואקמולי

גוואקמולי מנצח
כשהאבוקדו טוב - הכל טוב. מתכון קטן ומהיר לנשנוש שדורש צ'יפס טורטייה בצד.
מצרכים
  • 2 אבוקדו בשלים
  • רבע בצל סגול
  • חופן עגבניות שרי (כ-15)
  • מלח לפי הטעם
  • מעט שמן זית
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • גבינת פרמזן או גרנה פדנו מגוררת
  • להגשה:
  • צ'יפס טורטייה או טוסט מלחם טעים
אופן ההכנה
  1. מועכים גס את שני האבוקדו, מניחים בצד.
  2. קוצצים דק מאוד את הבצל והעגבניות ומוסיפים אותם לאבוקדו.
  3. מתבלים במלח ושמן זית, וסוחטים מעל מיץ לימון.
  4. מערבבים בזהירות ומסיימים עם הגבינה המגוררת.
  5. מגישים מיד.

עוד מתכונים עם אבוקדו:
>> פסטה ברוטב פסטו אבוקדו
>> בודהה בול אורז מלא עם ירקות
>> סלט חסה הכי טעים שיש

והנה גרסת הווידאו:

@idit_narkis

גוואקמולי מנצח, ככה אני עושה אותו. שומעים שאני מצוננת?! ##אבוקדו ##פוריו ##fyp

♬ Wipe Out – The Surfaris

4 מחשבות על “הגוואקמולי שלי”

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.