הרומן שלי עם חטיפי אצות התחיל לפני 15 שנה, לפחות. אבא שלי היה נוסע המון למזרח ומביא משם חטיפי אצות. למה? לא ברור, כי אף אחד לא ביקש ממנו או ידע מה זה. אבל הוא היה מביא והחבילות האלו היו תמיד משהו שהיה בבית. בתור ילדה הייתי מביאה כאלו לפעמים לבית הספר, לנשנש, והיו צוחקים עלי שיש לי יְרֹקֶת בשיניים.
עם השנים הנסיעות למזרח פחתו וחטיפי אצות זה משהו שהייתי מקבלת פעם בהמון זמן כשמישהו נוסע לחו"ל ועובר בצ'יינהטאון, או מזמינה מחו"ל. למעשה, זה היה כך עד לפני כשנה-שנתיים, אז התחילו לייבא באופן מסודר לארץ חטיפי אצות שנמכרים בחנויות אסייתיות, חנויות טבע ומכולות שוות. הסוג הנפוץ ביותר שנתקלתי בו הוא של Laverland Cruch הקוריאניים ומדובר בסוג היותר רחב ושומני של חטיפי האצות. יחסית קל למצוא אותו אם יודעים איפה לחפש, אבל המחיר שלו לחבילה גדולה של 9 חבילות קטנות יותר נע בין 22 שקלים (הכי נמוך שמצאתי בחנות הקבועה שאני קונה בה מוצרי מזווה ברמת גן) ל-32 שקלים במעדנייה יקרה להכעיס שיש לה כמה סניפים בתל אביב. אגב, הסוג שאני אוהבת יותר הוא הסוג היפני של אצות מאורכות יותר, לא שומניות ומפוצצות באומאמי. מבין שני הסוגים האלו, אנחנו נכין את הסוג הקל יותר להכנה – הסוג הקוריאני.
נחזור למצוקת האצות שלי. בזמנים שלא היו לי חטיפי אצות בנמצא הייתי מכינה כאלו מהמתכון של האישה החמודה הזאת, וזה גם המתכון שנכין היום. חוץ ממלח, אפשר לגוון את התיבול של האצות באבקת ווסאבי, פתיתי טוגארשי (שמורכב מצ'ילי, תפוז, שומשום, אצות ועוד, ואפשר לקנות בחנויות אסייתיות), או ללכת בכלל לאזורים לא אסייתיים ולתבל אותם בדברים שמדליקים אתכם, נגיד פלפל קאיין. הבן שלי שאל אותו לאחרונה למה לא פיזרתי על האצות סוכריות צבעוניות, לשיקולכם.
את האצות מכינים כמו מופלטה – שמים אצה על מחבת יבשה (זה אומר – ללא שמן), מוסיפים לה עוד אחת מלמעלה והופכים. מוסיפים עוד אחת מלמעלה והופכים שוב, וכך הלאה. שימו לב שיש לאצה שני צדדים – מבריק ומחופספס, ואנחנו נבחין בין שני הצדדים במהלך ההכנה.
טעים! ב-Facebook | האינסטגרם שלי | הירשמו לעדכונים במייל על פוסט חדש

- חבילת אצות נורי
- כף שמן צמחי נייטרלי
- כפית שמן שומשום (לא חובה)
- מלח
- מערבבים בקערית קטנה את שני סוגי השמן.
- מורחים במברשת (או בעזרת כף היד) שכבה דקיקה של שמן על הצד המבריק של דף האצה. מפזרים מעט מלח ומניחים על נייר סופג על השיש, כשהצד עם השמן כלפי מעלה.
- חוזרים על הפעולה עם כל האצות ומניחים אותן אחת על גבי השנייה במגדל על הנייר הסופג.
מחממים מחבת גדולה, שיכולה להכיל ריבוע של אצה בנוחות, ומכוונים את האש לבינונית. אין צורך לשמן את המחבת.
- מניחים אצה אחת - עם הצד המחוספס כלפי מטה - ולוחצים עליה בעזרת מרית למשך 10 שניות. זו תהיה האצה היחידה שתהיה עם הצד המחופספס כלפי מטה, מעכשיו ועד סוף ההכנה נשים אצות עם הצד המבריק כלפי מטה. כעבור כ-10 שניות מניחים אצה נוספת (עם הצד המבריק כלפי מטה) על האצה במחבת והופכים את שתי האצות כך שהאצה החדשה יותר תיגע במחבת. לוחצים עם מרית על האצות במשך כ-10 שניות ומוסיפים אצה נוספת עם הצד המבריק כלפי מטה מעל שתי האצות שנמצאות שם. הופכים את מגדל האצות כדי שהאצה החדשה תגע במחבת ולוחצים על כל האצות עם מרית למשך כ-10 שניות נוספות. ממשיכים כך עם כל האצות.
כשהאצות מוכנות אפשר לגזור אותן לחטיפים: כל דף אצות גוזרים לשני חצאים, וכל חצי גוזרים לשלושה חלקים. אפשר לגזור קבוצה של 2-4 אצות בכל פעם כדי לא לגזור עקום.
- מאחסנים בשקית זיפ אטומה שהוצאתם ממנה את האוויר ככל יכולתכם.
-אני ממליצה לצפות בסרטון שנתתי בתחילת הפוסט (הנה הוא שוב) כדי לראות בעיניים מה עושים - יש אפילו כתוביות בעברית למתקשים.
-לא חייבים לערבב שמן שומשום עם השמן הצמחי, אבל זה מאוד מוסיף. לא הייתי ממליצה להכין את החטיפים רק עם שמן שומשום כי הטעם יהיה חזק מדי.
-גדולה עליכם שיטת המופלטה? אפשר להכין את האצות גם בגרסה החורנית: דף אחד בכל פעם על מחבת חמה (אש בינונית, זוכרים?), כמה שניות מכל צד.
-זהירות עם המלח, פזרו במתינות על כל דף אחרת התוצאה תהיה מלוחה מדי.
-מהמתכון הזה יוצאות 60 חתיכות של חטיפי אצות.
מה אפשר לאכול עם האצות?
>> אורז מאודה עם אפונה, טונה ואצות
יצא מעולה!! תודה רבה!
תודה רבה מורן
איזה כיף שכתבת את המתכון הזה, תודה רבה!
איזה כיף שמצאתי את המתכון הזה, בדיוק קניתי פעם ראשונה חטיפי אצות (אפילו לא ידעתי מה זה רק שזה אצות וזה עולה 2.5 שקל קופסה קטנה והסתקרנתי) והכי אני אוהבת להכין בעצמי ולשלוט בחומרי הגלם, אז מצאתי כאן את המתכון הזה, וזה באמת קל להכין וממש טעים, גם עוזר לראות את הסרטון. אז ממש תודה רבה
רק איפה מאחסנים אם מכינים כמות (בסרטון היא אומרת במקפיא, אבל זה מוזר,) אי אפשר לאחסן בחוץ?
היי, איזה כיף לשמוע! נכון שיש באריזה הקנויה שקיק קטן שלוכד לחות? אז את מה שנשאר אני מאחסנת בשקית זיפ לוק בארון, עם השקיק הקטן הזה בפנים. לרוב אבל הכמות שאני מכינה נגמרת תוך יום-יומיים
ממש קל להענה
ממש טעים
תודה!!!!!!!!!!💟
הכנה כמובן
שמחתי לשמוע 🙂 תודה על התגובה
היי עידית, מתכון מעולה!! ושמחה גדולה לנכדי שמאד מאד אוהבים חטיפי אצות, הוספתי מעט צ'ילי גרוס. 🙂
.תודה
מגניב מאוד, תודה על הפידבק 🙂
באיזו מחבת את משתמשת? בפעם היחידה שניסיתי לטגן על יבש במחבת טפלון זה הרג אותה (הכנתי צ'אפאטי)
זה כמה שניות מכל צד – הזמן המצטבר של הטיגון הוא כמה דקות קטנות. בכל מקרה, השתמשתי במחבת הזאת, שהיא מעולה ממש, באופן מפתיע
https://www.ikea.co.il/catalogue/Cooking/Pans/50270179