תשמעו סיפור מצחיק. כשהייתי בצבא ולא ידעתי לאפות כלום, החלטתי לאפות עוגיות שוקולד צ'יפס לחבר שלי. השתמשתי במתכון שעל האריזה של השוקולד צ'יפס ויצא מה שיצא. במילה אחת: משהו. בשתי מילים: לא משהו. בשבע מילים: פיתות דקות דבוקות אחת לשנייה ולא טעימות. לא ברור למה, אבל הייתי מרוצה מהתוצאה (בכל זאת, פעם ראשונה שאופה משהו). השארתי את העוגיות על צלחת במטבח והלכתי לבלות עם החבר. כשחזרתי, מצאתי את צלחת העוגיות עומדת במקומה, מינוס עוגייה אחת ופתק "יש לזה טעם של סטייק!" שכתב אחיו.
ושלא תחשבו שאני רומזת שהמתכון הזה גרוע. ממש לא, זו אני שהייתי גרועה ובעלת אפס ידע בטכניקה של הכנת עוגיות שוקולד צ'יפס. כי כשמכינים עוגיות התוצאה הסופית תלויה גם במתכון וגם בטכניקה ובזמני האפייה. לא תקרימו את החמאה והסוכר כמו שצריך? לא תצננו את הבלילה לפני? לא תקשיבו להוראות עד הסוף? לא תקבלו עוגיות מעולות. אין פה קיצורי דרך.
ל-Thalia Ho מ-Butter & Brioche יש את עוגיות השוקולד צ'יפס הכי פוטוגניות באינסטגרם. הן מדגדגות לי את כל החשקים כבר המון זמן ורק לאחרונה החלטתי להכין את המתכון שלה. העוגיות שלה הן כל מה שאני מחפשת בעוגיות שוקולד צ'יפס – שוליים מעט פריכים, תוך רך ובפנים המון המון שוקולד. הבעיה היא שטכניקת האפייה שלה קצת מעצבנת וגורמת לכם להיות עבד של התנור. כדי להפוך אותן לשטוחות היא דופקת אותם שלוש פעמים במהלך האפייה באינטרוולים של 30 שניות. ניסיתי את זה, זה מעצבן לאללה. אז איך הופכים את העוגיות מהאמפטי דאמפטי שמנמנות לדיסקיות ששוקולד פורץ מהם? יש לי שיטה משלי – ברגע שהעוגיות יוצאות מהתנור, דופקים עליהן עם גב של כף עד שהן משתטחות. בגלל שתכולת השוקולד שלהן כ"כ גדולה, השוקולד מתפשט מבפנים והופך את העוגיות לסוג של עוגיות במילוי שוקולד. זה כיף כמו שזה נשמע. לא חייבים אגב לשטח את העוגיות, הן מעולות גם כשהן שמנמנות ורכות.
דרך אגב, אתם רוצים עוגיה מפוצצת בשוקולד – אתם צריכים להפציץ אותה בשוקולד, דהה. לא "כוס נטיפי שוקולד" אלא 200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס.
טעים! ב-Facebook | האינסטגרם שלי | הירשמו לעדכונים במייל על פוסט חדש

אותו מתכון, שני סוגי עוגיות שוקולד צ'יפס - רכות ושמנמנות או שטוחות ופריכות. איך? הסוד הוא בטכניקה. מבוסס על מתכון של Butter & Brioche
- 125 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- 90 גרם (חצי כוס פחות כף) סוכר לבן
- 60 גרם (רבע כוס דחוסה) סוכר חום כהה
- 175 גרם (כוס ורבע) קמח
- ¾ כפית אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- ¼ כפית מלח
- ביצה
- כפית תמצית וניל
- 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
- אופציה: מלח ים לפיזור מעל העוגיות
מקרימים את החמאה ושני סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה. מה שזה אומר - מעבדים את החמאה והסוכרים לפחות חמש דקות, עד שמתקבלת תערובת קרמית ומעט תפוחה. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ואוספים עם לקקן את מה שהצטבר בדופנות הקערה.
בזמן שהמיקסר עובד, מערבבים בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מניחים בצד. מנצלים את הזמן גם לקצוץ את השוקולד.
מוסיפים למיקסר ביצה ותמצית וניל ומעבדים עוד 2 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה ובהירה יותר.
מנמיכים את המהירות לנמוכה ביותר ומוסיפים חצי מכמות החומרים היבשים. מערבלים קלות, מוסיפים את החצי השני ומערבלים שוב רק עד שהחומרים נטמעים ולא מעבר.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ לערבול קצר ואחרון.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים לצינון במקרר של לפחות חצי שעה, אם לא יותר. ככל שהתערובת קרה יותר, כך יהיה קל יותר לגלגל אותה לכדורים.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות על מצב טורבו, ומרפדים שתי תבניות גדולות בנייר אפייה.
מכדררים את הבצק המצונן לכדורים בקוטר של כ-3.5 ס"מ (קצת יותר קטנים מכדור פינג פונג) ומסדרים ברווחים על התבנית. אפשר לאפות בשתי תבניות כך שעל מגש אחד יהיו 16 כדורים ועל המגש השני יהיו 12 כדורים, או לחלופין לאפות אותן על 3 מגשים ברווחים גדולים יותר.
אופים 9-11 דקות בלבד. אם אתם רוצים את העוגיות פריכות יותר בשוליים, אופים 11 דקות. אם אתן מעדיפים אותן רכות יותר - אופים 9 דקות. אם אתם מעוניינים בעוגיות שמנמנות - מצננים אותן כמו שהן. אם תרצו עוגיות שטוחות יותר, ברגע שהן יוצאות מהתנור טופחים עליהן עם גב של כף עד שהן משתטחות.
מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה.
עוד מתכוני עוגיות:
>> בראוניז עם ממרח עוגיות ביתי
>> עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד
>> עוגיות אהבה משגעות
מעולה מכינה אותו שוב ושוב
היי, כיף לשמוע הדס 😊
מתכון מעולה!! ניסיתי הרבה זמן כל מיני מתכונים לעוגיות שוקולד צ'יפס וזה המתכון שאני חוזרת אליו כל פעם
איזה כיף לשמוע, תודה רבה!
עוגיות שוקוציפס ביתיות הכי טובות שיצא לי לטעום… חיפשתי את המתכון הזה הרבה זמן..
היי עטרת, אני כ"כ שמחה לשמוע! תודה על התגובה
הכנתי ויצא פשוט מעולה! לא היה לי סוכר חום ושמתי 120 גרם סוכר סה״כ, יצא מספיק מתוק לטעמי. מתכון מושלם!
כיף לשמוע! תודה שעדכנת 🙂
היי, האם יש לך רעיון איך לטבען את המתכון הזה ? חשבתי על שמן קוקוס קר במקום חמאה
אפשר, אבל תצטרכי למצוא גם תחליף לביצה. לא ניסיתי להכין גרסה טבעונית של העוגיות, לכן לא אוכל להמליץ
סבירות גבוהה מאוד שאני מכינה את זה עוד הסופש
ספרי אם טעים :)))
ספרי אם טעים 🙂
זה נראה פשוט מעולה!
תודה נטלי! 😘