את בוקר יום שישי האחרון והגשום העברנו בעיקר באוטו. תיכננו לנסוע בבוקר לשוק הנמל ולהקדים את כל באי ההפנינג למען תושבי הדרום, בידיעה ששעה וחצי קודם פלוס גשם שוטף בטח ישאירו לנו נמל ריק מאדם. כנראה שכולם ניסו להתחכם כמונו ובילינו בערך חצי שעה בפקק מסביב לנמל (ניסינו להתחכם בשנית ולברוח לכניסות אחרות. שוב, לא מקורי מצידנו). בסופו של דבר הצלחנו להשתחל החוצה מהתנור ולברוח לכיוון השני. אז את המצרכים שקיווינו לקנות בשוק לא קנינו, אבל 3 קילו של עגבניות שקנינו מאוחר יותר עזרו קצת להרגשה הטובה. תוך כדי הפקק הצלחנו להיזכר במתכון של סופי דאהל למרק העגבניות הצלויות הזה, שנתן לנו משהו לשאוף אליו בעודנו מזדחלים. מניחים עגבניות, בצל ושום בתבנית לא שטוחה מאוד (שהנוזלים לא ייברחו), זורקים לתנור וטוחנים. אפילו לא צריך סיר!

- 2 ק"ג עגבניות כעשרים עגבניות
- ראש שום
- 2 בצלים סגולים
- 3-4 גבעולי תימין
- כפית סוכר חום
- 2 כפות שמן זית מינימום
- רוטב ווסטרשייר לא חובה
- חומץ בלסמי
- מלח ופלפל
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
- חוצים את העגבניות ומניחים בתבנית. חוצים את ראש השום בשלמותו, לרוחב. מקלפים את הבצלים וחותכים לרבעים. מניחים את השום והבצל בתבנית עם העגבניות ומוסיפים את התימין. מתבלים במלח ופלפל, מפזרים סוכר שעוזר לטעם ומזלפים מעל שמן זית בנדיבות. מערבבים מעט וצולים בתנור במשך 45 דקות עד שעה. כל הירקות צריכים להצטמק, להשחים מעט (לא קריטי) ובעיקר – להגיר נוזלים.
- מוציאים מהתנור ומאפשרים לעגבניות להתקרר מעט. בינתיים מוציאים את השום מהתבנית, נפטרים מהקליפות ומועכים את השום עם מזלג. נפטרים גם מגבעולי התימין, אבל את העלים שלו אפשר להשאיר אם רוצים.
- מעבירים את כל מה שבתבנית למעבד מזון ולא שוכחים גם את כל הנוזלים שהצטברו למטה. שמים גם את השום ועלי התימין במעבד המזון וטוחנים טוב טוב עד שמקבלים מרק סמיך אך במרקם חלק.
- נכון שאמרנו שזה מרק שלא צריך בכלל סיר? אז שיקרנו. בשלב הזה מה שיש לכם זה עגבניות טחונות טעימות מאוד, אבל פחות מרק. אנחנו ממש אוהבים את זה ככה – סמיך ועשיר. אם אתם רוצים בכל זאת מרק "מרקי" – מעבירים לסיר ומבשלים עם עוד כוס מים או ציר ירקות (שבמקרה יש לכם במקרר). כך או כך, מתבלים עם שפריץ רוטב וורסטרשייר (או ווסטר סוֹס, כמו שהבריטים קוראים לו) ו/או חומץ בלסמי לחיזוק הטעמים.
אהבתי מאוד את המרק!
אני אשמח לעוד מתכונים של בישולים ושאר דברים שהם לא בגדר קינוחים. דווקא בגלל שאתם מתמחים בקינוחים מאוד בא לי לראות מה אתם יודעים לעשות במטבח 'המלוח'. בדר"כ המקצועיות והדיוק נותנים אותותיהם לחיוב.
זה רוטב מלוח מלוח מלוח שנותן איזה עומק מלוח (דההה) לדברים. הבריטים אוהבים אותו מאוד, אבל הוא ממש לא חובה במתכון
וואו זה נראה מעולה.
מה זה רוטב ווסטרשייר?
קודם כל-אחלה שיר!!!
והמרק ינוסה בהקדם!! (מזכיר את המרק של בצק אלים…:)
ודבר שני-מתי אתם מעלים עוד פוסטים?? אני כ"כ נהנית מהם!!
אוכל בחוץ – מה שאתה אומר הוא נכון, אבל האמת היא שאנחנו השתמשנו בסוג אחד של עגבניות, לא משהו ספציפי, פשוט מה שנראה לנו טוב אצל הירקן.
יש סוג עגבניות מומלץ?
אני מכיר מתכון רוטב פסטה שמתחיל באופן דומה וההמלצה שמגיעה איתו היא להשתמש בכמה שיותר זנים שונים ע"מ להגיע לריבוי טעמים (המרקם במתכון שם הוא מעט צ'אנקי).
איילת – זה מאוד תלוי בעגבניות. אנחנו שמנו כפית סוכר על עגבניות די טעימות. אם הן חמצמצות מדי, אפשר להוסיף עוד סוכר (בערך כף). המרק עצמו יצא ממש לא חמוץ. דבש זה גם רעיון מצוין, אולי ננסה.
חבר'ה, נראה מעולה!
לי יש קושי קצת עם מרקי עגבניות בגלל החומציות שלהן.. ויתר הריכוזיות שלהן במרק. איך זה יוצא אצלם? האם שונה?
למרות ש.. בחורף שעבר יצא לי לטעום מרק עגבניות נהדר במסעדת "ביתא" ברמת אביב (אם אני לא טועה שמה), ואני זוכרת שאחד המרכיבים שהשפיעו על הטעם הקליל של המרק, היה.. דבש! אולי שווה לנסות.
נראה טעים טעים. והתמונות יפיפיות.
עידית התמונות מעולות וגם המרק נראה סוףףף.
חייבת להגיע לעימות כבר
נטלי, צריכים לתת לך פרס על היותך קוראת מצטיינת! 😀
התמונות פשוט מהממות! והמרק נשמע ונראה הורס.
נטלי