מאז הפוסט הזה די הפסקנו לקנות גרנולה. שנתיים עברו, קצת שכללנו את המתכון, העפנו את הסוכר, הפחתנו בכמות השמן, ניסינו על הדרך להכין גם עם חמאה במקום, חזרנו לשמן, שיחקנו עם המרכיבים ובסופו של דבר הגענו למתכון שטוב לנו איתו: הרבה שיבולת שועל, הרבה מרכיבים מלוחים ורק פרי מיובש אחד. במקרה שלנו: חמוציות מיובשות, שיש להן את האיזון המושלם בין מתוק לחמצמץ. חוץ מהמייפל, את תוספת המתיקות אנחנו מוסיפים בהגשה עם פרי טרי וכמה זילופים של דבש מעל. יחד עם יוגורט כבשים וקפה הפוך של ערן, זה עונג השבת בבוקר שלנו.
מרכיבים
500 גרם שיבולת שועל שלמה (לא אינסטנט)
120 גרם פקאן
120 גרם שבבי שקדים, או שקדים שלמים
120 גרם חמוציות מיובשות
100 גרם גרעיני חמנייה
100 גרם גרעיני דלעת
1/4 כוס שמן זית
בין 1/2 ל-3/4 כוס דבש/סילאן/מייפל או עירוב של שניים מהם
1/2 כפית מלח
לפני שמתחילים, כמה הערות:
* אפשר להוסיף או לשנות את מרכיבי המתכון עם: צימוקים, שבבי קוקוס קלויים, שומשום, פירות יבשים, אגוזים אחרים, שבבי שוקולד ועוד. שבבי שקדים או שקדים שלמים קצוצים הם יותר כיפיים משקדים פרוסים. משהו במרקם שלהם פשוט עובד יותר טוב (אמא של עידית עלתה על זה).
הדבר היחיד שלא נמליץ להוסיף לגרנולה: דובדבנים מיובשים. הם נדבקים לשיניים ומתוקים מדי. ייאיקס.
* יש אנשים שקודם כל אופים את הגרנולה ורק אחר כך מוסיפים את הצימוקים/חמוציות ואת שאר התוספות. אנחנו אוהבים את החמוציות שלנו קשות ופציחות, קצת כמו זכוכית סוכר, לכן אנחנו מערבבים אותן ישר אל תוך התערובת. מצד שני, אם אתם מוסיפים שוקולד, עשו זאת אחרי האפייה.
* חצי הקילו של שיבולת השועל זו המידה היחידה שכדאי לדייק בה – את שאר הדברים כדאי להוסיף לפי העין ולפי הטעם.
* גם את החומרים הרטובים כדאי להוסיף לפי העין. הסוד הוא להוסיף קצת שומן, קצת יותר מתיקות והעיקר – שהתערובת לא תהיה רטובה, אחרת תצא לכם גרנולה לא פריכה. כמו שאהרוני תמיד אומר – החומרים היבשים צריכים להיות עטופים בחומרים הרטובים ולא לשחות בהם, לכן תמזגו במתינות, תטעמו ואז תחליטו אם להוסיף עוד.
* עוד כמה מילים לפני שמגיעים למתכון: את כל המרכיבים היבשים אפשר להשיג בסופר, אבל אנחנו מעדיפים לקנות אותם על המשקל. זה גם יוצא יותר זול וגם יש פחות סיכוי שנקנה אגוזים מעופשים, כי אין דבר יותר מבאס מאגוזים מעופשים. אנחנו קונים את כל המרכיבים לגרנולה (גם הרטובים) בחנות מוצרי מזווה מעולה ברחוב הרצל ברמת גן שנקראת "אלמוג והראל". אנחנו די בטוחים שלכל עיר יש חנות מוצרי מזווה זולה מגניבה (אתם מוזמנים לספר בתגובות על החנויות האלו בעיר שלכם) ומקסימום אפשר להשיג אותם גם בשווקים.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות, על טורבו (אם יש לכם).
קוצצים גס את הפקאנים ואת החמוציות. אם אתם משתמשים בשקדים שלמים עם קליפה, קצצו גם אותם.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה. מוסיפים את המלח ואת שמן הזית. מערבבים. מוסיפים סילאן/דבש/מייפל, מערבבים וטועמים. אם התערובת כולה לא מכוסה בחומרים הרטובים או שאתם מרגישים שהיא לא מתוקה מספיק – מוסיפים עוד מייפל (או מה שבחרתם).
מעבירים לשתי תבניות גדולות המרופדות בנייר אפייה ומשטחים. אופים 20 דקות אם אתם אוהבים גרנולה זהובה בהירה, או 25 דקות אם אתם אוהבים גרנולה פציחה וכהה יותר. בניגוד למתכון הגרנולה הקודם שלנו, אין צורך לערבב כל כמה דקות, כי התערובת יבשה יותר.
מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים לחלוטין. האוויר הפתוח עוזר לייבוש הגרנולה.
שומרים בקופסה אטומה.

יש לי ההרגשה שהמחיר עם כל התוספות עבר את הסופר… לפני עלות ההפקה הניסוייים הכושלים והתהיה עד כמה יחזיק…
שלום הכנתי לפי המתכון הממלץ יצא טעים מאוד
אך לאחר כמה ימים זה איבד מהטריות וניה "מושי" אך מחזירים את הקנציות
תודה
שולי .די
תודה על המתכון להכנת הגרנולנ הביתית.
הכנתי כבר מספר פעמים ואנחנו נהנים ממנה מאוד.
אני מוסיפה, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, שקדים מלאים, אגוזי פקאן ואגוזי מלך, שומשום מלא, זרעי פשתן, חלק מהחמוציות והצימוקים הכהים, מוסיפה בסוף, כאשר התבנית חמה עדיין. כך נהנים גם מקריספיות של הזיגוג(צימוקים וחמוציות)וגם מהרכות.
אנסה להכין בפעם הבאה עם טחינה גולמית מלאה כפי שהציעו כאן. אנסה עם כמות קטנה יותר לבדיקה 🙂
תודה רבה על השיתוף.
המתכון הזה פשוט מעולה, מאז שאני מכינה הפסקתי לקנות גרנולה קנויה והבנות שלי מנשנשות את הגרנולה הזו בלי סוף.
שדרוג שלי – אני מכינה את כל הכמות, חצי מכניסה לתנור כגרנולה ולחצי השני אני מוסיפה דבש, טחינה וביצה, מערבבת היטב ומשטחת בתבנית. אופה וכשמוציאה פורסת למלבנים, והרי לכם עוגיות/חטיפי אנרגיה מצויינים.
נראה מעניין המתכון… אגב אני גם ממליץ על שוק לווינסקי, ובכלל בכל שוק שמכבד את עצמו אמורות להיות חנויות לפיצוחים וקטניות. הרבה יותר זול מהסופר וגם הרבה יותר טרי. בשוק פ"ת אני אוהב את פיצוחי מישל.
שלום.
אני מאוד מאוד רוצה לנסות את המתכון המגניב הזה, ומחפשת חנות בה אוכל לרכוש דברים בשבילו באזור קרית שמונה.
תודה
היי מיכל – לגבי העדכונים, ניסינו לסדר, מקווים שאת ההודעה על הפוסט הבא תקבלי למייל.
לגבי החנויות – בתל אביב נוכל להמליץ רק על שוק לווינסקי, שאפשר למצוא בו מחירים שפויים למרכיבים האלו.
שלום לכם.
1 . גרנולה ביתית גירסת 2010 – אצלנו מככבת. כמובן תוך שינויים פנימיים לפי הקיים בבית.
טעימה ונהדרת.
2 . שמחתי לשמוע על הגירסה השניה מוחתת שומנים. אנסה ממש בקרוב.
3 . אינני מקבלת מכם בכלל עידכונים למרות שאני רשומה ממזמן. לא ברורה לי הסיבה הטכנית.
3 . אולי ידוע לכם באיזור תל אביב או ראשון לציון חנות זולה יותר למרכיבים השונים:גרעינים,שקדים וכו'.
מכיום שהחנויות הקיימות פושטות לנו את העור.
תודה לכם.
תודה רבה המתכון מעולה!
הוספתי טיפ משלי את מוזמנת לקרוא
http://www.mentallica.co.il/article/גרנולה_ביתית
נשמע טעים ובריא, אני מכינה הרבה גרנולה ביתית וטעימה להפליא, בגרנולה שלי אני מוסיפה גם שומשום ואת שמן הזית מחליפה טחינה גולמית בכמות של כמחצית הכוס או יותר, בתיאבון
חנות מומלצת באיזור נתניה במחירים סבירים?
נראה מצויין. נשמע כמו משהו שאני יכולה להכין לאבא שלי שמכור לגרנולה ויוגורט ותמיד מתלונן שכל מה שקונים בחנות זה זבל.. תודה!
עשיתי יצא חלומי
תודה! רשמתי לעצמי. יום נפלא ומתוק
שרית – הנציגים שלנו בחיפה מספרים על שתי חנויות מומלצות.
האחת היא מעדנית סווידאן, ברחוב אליהו 3
השניה היא Appetizer, ברחוב ח'ורי 45 ובאדי ניסנס
מכירים כזו חנות מזווה בחיפה? נמאס לנסוע לעדן טבע מרקט בשביל אגוזים. כנ"ל לגבי ניצת הדובדבן. זה אמנם מול הבית אבל התחושה היא שאתה משלם ביוקר.
הולכת לנסות את זה עוד השבוע, כל התיאורים כאן עשו לי חשק עז לגרנולה ביתית ותכל'ס, זה משהו שעדיין לא ניסיתי לעשות בבית אף פעם! איזה כיף שיש פעם ראשונה…
שמחתי לקרוא על הגרנולה הביתית שלכם, אני רוצה לספר על תוספות (חשובות ובריאות) שניתן להוסיף כדי לשדרג את הערך הבריאותי של הגרנולה: נבט חיטה (מלא ערכים תזונתיים), סובין שיבולת שועל/סובין חיטה (לתוספת סיבים) ושומשום מלא (את כל המוצרים אפשר למצוא על המדף בחנויות טבע וגם בסופרמרקים גדולים במדף האורגני). כמובן שעם התוספות הללו צריך לשים לב לזמן האפייה שכן הן משחימות יותר מהר ואנחנו לא רוצים לשרוף אותן. (הכי טוב להוסיף אותם אחרי שהגרנולה מוכנה ואז הערכים הבריאותיים במיטבם!)
אנחנו אוהבים את הגרנולה שלנו עם אגוזי קאשיו, ועם צימוקים כהים – אחרי האפיה.
אחרון חביב: צריך להזהר עם כל הבריאות הניפלאה הזו, יש לה טעם של עוד ועוד וערך קלורי ממש לא נמוך.