להכין לימונצ'לו ביתי – חלק שני

לפני כחודש וחצי התחלנו בהכנת לימונצ'לו ביתי ועכשיו הגיע הזמן להמשיך את התהליך. בפוסט ההוא פירטנו את החלק הראשון של הכנת הלימונצ'לו: מקלפים את הקליפה הצהובה מלימונים משובחים, מערבבים את הקליפות עם אלכוהול וסוגרים הכל בצנצנת ל-45 יום.

ובכן עברו 45 יום והגיע הזמן לפתוח את הצנצנת ולהמשיך לשלב השני. זהו שלב קצר ופשוט, וכך גם יהיה הפוסט.

עדכון חשוב: הקורא גיל מדווח שהוא הכין את הלימונצ'לו בשני כלים. האחד מזכוכית והשני מפלסטיק. בבקבוק הפלסטיק התפתחה שכבה של כמה מילימטרים שנראתה כמו לכלוך. מסתבר שפלסטיק ואלכוהול עלולים לעבור ריאקציה כימית שמפרקת את הפלסטיק וככל הנראה זה מה שיוצר את השכבה (שלא נוצרה בבקבוק הזכוכית). לכן אנו ממליצים להשתמש רק בכלי זכוכית (ולעקר אותם לפני השימוש).

עדכון נוסף: הגולש דני ממליץ להכפיל את הכמות של המים והסוכר ממה שכתוב פה בפוסט (זאת אומרת 10 כוסות מים ו-7 כוסות סוכר). הוא מספר שכשהוא הכין את הלימונצ'לו כמות האלכוהול היתה גדולה מדי וגרמה למרירות בולטת. כשהוא הכפיל את כמות המים והסוכר התוצאה היתה מוצלחת יותר. האיזון בין מרירות האלכוהול למתיקות הסוכר בלימונצ'לו היא בהחלט עניין של טעם, אז אנחנו ממליצים לכם להתנסות ולמצוא את הכמות המתאימה לכם. תודה דני!

מרכיבים
5 כוסות מים [מומלץ להשתמש במים מסוננים]
3.5 כוסות סוכר לבן

הכנה
למעשה בשלב הזה כל מה שיש לעשות הוא להכין סירופ סוכר דליל ולהוסיף אותו לאלכוהול שבצנצנת.

מוזגים את המים לסיר, מוסיפים את הסוכר ומרתיחים במשך כמה דקות עד אשר כל הסוכר נטמע במים.
מכבים את האש ומחכים שהנוזל יתקרר.

כאשר הנוזל קר מוזגים אותו לתוך הצנצנת, מערבבים מעט וסוגרים את הצנצנת.

זהו. עכשיו צריך לחכות שוב. רשמו על פתק את התאריך שבו ביצעתם שלב זה וספרו 45 יום נוספים קדימה. סמנו את התאריך ביומן – זהו היום המאושר שבו הלימונצ'לו שלנו יהיה מוכן ונוכל לבקבק אותו. כשאתם מוכנים לעבור לשלב הבא – לחצו כאן.

לימונצ'לו ביתי

18 מחשבות על “להכין לימונצ'לו ביתי – חלק שני”

  1. דני – תודה רבה על העצה! נשמע כמו רעיון טוב, והוספנו את ההמלצה שלך לתחילת הפוסט כדי ששאר הקוראים יראו אותה לפני שהם מתחילים להמיס סוכר ומים 🙂

    הגב
  2. אני מאוד ממליץ להכפיל כמעט את כמות המים+סוכר בשלב השני. כמות האלכוהול שלי הייתה גבוהה מידי וכן המרירות בלטה מעל מה שלימונצ'לו טוב אמור להיות. לאחר סוף ההכנה שבאתר הוספתי שוב סוכר ומים והתוצאה הייתה הרבה יותר טובה.

    הגב
  3. אורה – מדובר על מידת סטנדרטית של כוס, שמכילה 240 מ"ל מים. כך שצריך בסה"כ 1.2 ליטר מים.
    בעניין חישוב האלכוהול, אם רוצים שהחוזק יהיה 30%, יש לחשב את כמות האלכוהול ביחס לסה"כ הנוזלים כך שתהיה מעט יותר מ-30% (צריך יותר מ-30% בגלל שהאלכוהול הוא לא נקי לגמרי וגם יש חלק שמתנדף)

    הגב
  4. היה לי חסר מאוד שלא התיחסתם לכמות המיים בסמ"ק.כיוון שחמש כוסות לא אומר כלום.איזה גודל של כוס.
    מה היחס שצריך להיות בין האלכוהול למיים כדי שייצא חוזק של לפחות 30 אחוז.

    הגב
  5. או סוף סוף יהיה לי מה לעשות עם כל הלימונים מהעץ המטורף שלנו שלא מפסיק להניב עוד ועוד! תודה רבה!!!

    הגב
  6. ובכן, אני לא בטוח מהי השכבה הזו ומה התשובה, אבל מחיפוש באינטרנט ראיתי כמה התייחסויות לכך שלא מומלץ לאחסן את הלימונצ'לו (או משקאות אחרים בריכוז אלכוהולי גבוה) בבקבוקי פלסטיק. הסיבה היא שהאלכוהול עלול להגיב עם הפלסטיק ולפורר אותו (כך שיכול להיות שהשכבה הזו היא למעשה פלסטיק מהבקבוק). מצד שני, אני יודע שיש משקאות אלכוהוליים (וודקה למשל) שכן מאוחסנים בבקבוקי פלסטיק, אבל יכול להיות שזה סוג מסוים של פלסטיק שלא מגיב עם אלכוהול.
    אם בבקבוק הזכוכית לא נוצרה שכבה כזו, אני מניח שזה אכן מה שקרה ולצערי הייתי ממליץ לך להפטר ממה שיש בבקבוק. שוב, אני לא יודע בוודאות שבזה מדובר אבל נראה לי שעדיף ללכת על בטוח. בכל מקרה אני אעדכן את הפוסט ואוסיף הערה שמומלץ להשתמש בכלי זכוכית.

    הגב
  7. היא נראית כמו שכבה של לכלוך או משהו כזה. זה די מטריד.
    בהתחלה השתמשתי בצנצנת של חמוצים מזכוכית ולאחר שהוספתי את סירופ הסוכר הייתי צריך עוד נפח אז העברתי ל 2 בקבוקים נפרדים. אחד מזכוכית (ובו אין שכבה כזו) ואחד מפלסטיק (ובו יש את השכבה הזו). מדובר בפס של 2-3 מ"מ.
    שווה לציין שאת צנצנת הזכוכית עיקרתי ע"פ ההנחיות שנתתם ואת הבקבוק לא.

    הגב
  8. שאלה ומחמאה:
    השאלה: הכנתי לימונצ'לו לפי ההוראות שמסרתם ושמתי בשלב ב' בתוך בקבוק פלסטיק של מים. לפני כשבוע שמתי לב שנוצרה שכבה דקה (של מס' מ"מ) בחלק העליון של הנוזל. מה זה? כמה זה חמור?
    המחמאה: בלוג מעולה, מתכונים נהדרים. קלים, פשוטים. כל מה שהכנתי עד כה קצר מחמאות.

    הגב

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.