ימי הקיץ הגיעו סוף סוף ואיתם החום והלחות. זהו תזמון מצוין לסיים את הכנת הלימונצ'לו שהתחלנו לפני כמעט ארבעה חודשים (!) ולהנות סוף סוף מליקר לימוני קר וטוב. אבל לפני שנעבור ללימונצ'לו – יש לנו כמה חדשות לחלוק אתכם.
1. פייסבוק. זה לא מאוד חדש, אך טרם סיפרנו על כך בבלוג. אם אתם משתמשים בפייסבוק, תוכלו להצטרף לעמוד של "אוכל זה טעים" בפייסבוק. בעמוד תוכלו לספר לנו מה אתם הכנתם ולהעלות תמונות, למצוא עדכונים מהבלוג, כמו גם תמונות של מאכלים שבישלנו ולא הגיעו לבלוג והפתעות נוספות שיצטרפו בעתיד. אנחנו מבטיחים לא להפגיז בשטויות.
2. אלף מילים. כמו שאולי שמתם לב, החלפנו את התמונה המופיעה בראש הבלוג, ליד השם שלו (ואם אתם נוהגים לקרוא את הבלוג ברסס, הכנסו רק הפעם לבלוג ותוכלו לראות את התמונה החדשה). סוף סוף מופיעה בתמונה גם עידית, ולא רק ערן, והיא גם תרמז לכם במה היינו עסוקים לאחרונה. ואם התמונה הזו לא מספיקה לכם, יש גם תמונה חדשה בעמוד האודות.
3. אוכל זה טעים בתקשורת. בשבוע שעבר נחנך מדור חדש באתר נענע10 ובו מדי שבוע ימליצו לקוראים על בלוג בישול. לשמחתנו היינו הראשונים במדור ותוכלו לקרוא את הכתבה ולגלות עלינו עוד כמה דברים כאן.
ועוד משהו מעט יותר ישן אך עוד לא עלה לבלוג – בעשירי לאפריל התארחנו בתכנית "תוכניות לשבת" בגלי צה"ל ושוחחנו עם ליעד מודריק וליאור פרידמן על הבלוג. אם אתם רוצים, אפשר להקשיב לאירוח ממש כאן.
ועכשיו ללימונצ'לו
תזכורת. לפני שלושה וחצי חודשים קיבלנו לימונים מעץ של חברנו הטוב בנימין אסתרליס והם שימשו אותנו, בין השאר, להכנת לימונצ'לו. בפוסט הראשון הסברנו על קילוף הלימונים והשריית הקליפה באלכוהול ובפוסט השני, חודש וחצי אחר כך, הוספנו סירופ סוכר. עכשיו עבר מספיק זמן ואפשר להמשיך לשלב האחרון – סינון הלימונצ'לו וביקבוקו.
למעשה הלימונצ'לו שלנו כבר מוכן, אבל חשוב לסנן אותו מכיוון שהוא מלא בחתיכות קטנות של קליפות לימון שהופכות אותו לפחות נעים לשתיה. יש כמה דרכים לסנן את הלימונצ'לו וחשוב להשתמש במסננת דקה כמה שיותר, כדי לקבל נוזל סופי שיהיה צלול ככל האפשר (זה נכון במיוחד עם הקילוף של הלימונים נעשה בעזרת מגררת טובה כמו מיקרופליין אשר יוצרת חלקיקים קטנים).
ניתן לסנן את הלימונצ'לו בעזרת בד חיתול דק, בד לגבינות או אפילו סדין נקי. דרך טובה נוספת, שבה אנחנו השתמשנו, היא פילטרים של קפה, שהם פילטרים מאוד עדינים ולכן מספקים סינון טוב. כל מה שצריך לעשות הוא לרפד משפך בפילטרים ולהציב אותו מעל לצנצת נקייה, למזוג מעט לימונצ'לו ולחכות.
השלב הזה לוקח זמן, אז תדאגו לעשות את זה כשאתם פנויים ונמצאים בבית. לא צריך להשגיח על הלימונצ'לו בזמן שהוא זורם באיטיות דרך הפילטר, אלא פשוט מדי פעם לבוא ולמזוג עוד מעט לימונצ'לו לתוך המשפך. מדי פעם הפילטר ייסתם, ותצטרכו לנקות אותו או להחליף באחר (לכן השימוש בפילטרים לקפה, שהם חד פעמיים, נוח במיוחד).
לאחר שמסיימים לסנן את הלימונצ'לו, ניתן לבקבק אותו, אך המהדרין יעשו סינון נוסף בדרך לבקבוק. פשוט הניחו את המשפך בתוך פיית הבקבוק ושפכו את הלימונצ'לו דרך פילטר חדש. זה ייקח זמן, שוב, אבל המטרה היא לקבל ליקר צלול ככל האפשר.
הלימונצ'לו אמור להתקבל בצבע צהוב בוהק וצלול. המרקם שלו מעט סמיך, בזכות הסוכר שנכנס בשלב השני להכנס. למעשה בשלב זה הליקר מוכן אך כדאי להכניס את הבקבוקים למקפיא לכמה ימים לפני שמתחילים לשתות כדי לתת לטעמים להתייצב.
לימונצ'לו נהוג לשתות קר מאוד, ולכן כדאי להחזיק לפחות בקבוק אחד במקפיא בכל רגע נתון. מכיוון שהליקר מכיל אחוז גבוה של אלכוהול הוא לא אמור לקפוא. אם אתם רואים שהנוזל קופא, תזהרו שהוא לא יפוצץ את הבקבוק. במקרה כזה כדאי אולי לשמור אותו במקרר ולהגיש עם מעט קרח (או בכוסיות קפואות). זהו ליקר חזק מאוד, שהאיטלקים אוהבים לשתות בסוף הארוחה מכוסיות קטנות. אפשר כמובן להשתמש בליקר בצורות נוספות כמו הכנה של פאי לימון או עוגות. עוד דרך שאנחנו מאוד אוהבים היא טפטוף של מעט לימונצ'לו על גלידת וניל אמיתית.
ניר – שאלנו את עצמנו את זה גם, בדיעבד, וככל הנראה הצבע הזרחני של לימונצ'לו מסחרי נובע משימוש בצבעי מאכל.
קראתי בעונג את המדריך והיום כבר אני הולך לכסאח את העץ לימון שלי
רק שאלה אחת , הצבע של הלימונצ'לו, כמו שתיארתם בתחילת הפוסט, הינו זרחני.
בתמונה נראה שיצא לכם צבע שדומה יותר ללימונדה , יש הסבר לכך ?
אחלה משקה! אני אישית גם נוהג להכין (ולעשוק את כל חבריי שיש להם עץ לימון…), אבל למען האמת זה לוקח לי הרבה פחות זמן- אני משרה 7 לימונים באלכוהול נקי למשך בין 6 ימים לשבועיים (למרות שכבר ניסיתי גם 3 ימים ועבד מצויין) עם ערבוב מדי פעם, מסנן, ומדלל עם תערובת מים וסוכר 1:1. אולי, אם זה יוצא טעים לדעתכם, זה יכול לחסוך לכם את ההמתנה…
אגב- אם גם ככה כל מה ששמים בצנצנת זה אלכוהול, לדעתי לא חייבים לעקר אותה- האלכוהול גם ככה יהרוג כל מה שיש בה
תודה לכם – אנסה על כמות קטנה
הי ערן – שמחים לשמוע שיצא טוב 🙂
אפשר בהחלט לדלל עם מים. נסה כמות של חצי-חצי או שליש מים על שני שליש לימונצ'לו ותראה מה המינון שעדיף לך. בכל מקרה, מומלץ להחזיק במקפיא ולשתות קר קר.
עברו שלושה חודשים הלימונצלו שלי יצא בצבע נהדר !
אבל מאד חזק…
אפשר לדללו אולי ? או רק לשתות עם קוביות קרח ?
תודה על המתכון !
ערן
עדי, אין צורך לשים את הצנצנת במקרר. היא מכילה כל כך הרבה אלכוהול שהסיכוי שיגדל שם משהו לא נעים נמוך מאוד. אבל כן חשוב לשמור את הצנצנת במקור חשוך וקריר, ליתר בטחון.
נשמע ונראה טוב.
אבל דבר אחד לא הבנתי בכל הזמן שזה בצנצנת זה בחוץ? לא צריך לשים את זה במקרר או משו?
ברכות חמות מקרב לב
שיהיו לכם עוד הרבה ימים יפים ביחד, במטבח ומחוצה לו
חתונה זה ממש….נהדר! לא?
סחטיין על התמונה למעלה 🙂
מזל טוב
אני חושב שבזה הרגע עשיתם את עץ הלימונים שלי מאושר 🙂